Prikkeloverdracht

Het herstel van interne fysieke en mentale communicatie systemen.
Zonder geleiding stagneren vele functies.

Ontwikkeling psycho-fysieke driehoek

  • Lichaamsbewustzijn
  • Emotioneel bewustzijn
  • Zelfbewustzijn.

Emoties drukken zich in het lichaam uit in de vorm van spierspanningen.
Meer bewustzijn van het lichaam kan daarom leiden tot meer inzicht en ervaring van eigen reactie patronen,
hetgeen je een kans biedt tot verdieping van het emotioneel- en zelf bewustzijn.

De stroming van energie vindt plaats in alle lagen van ons lichaam. Het zenuwstelsel is één van deze lagen en wordt ook wel het communicatienetwerk van het lichaam genoemd. Via de hersenen wordt er namelijk door overdracht van impulsen (prikkels) gecommuniceerd met de rest van het lichaam. Onze zintuigen zijn daar bij betrokken. Als deze prikkeloverdracht goed functioneert, worden de signalen aan alle delen van het lichaam duidelijk doorgegeven en kunnen energieblokkades worden opgespoord. De zintuigen zijn ons eerste kontact met de wereld om ons heen, deze registreren en geven door. Als deze verbinding verstoord raakt om wat voor reden dan ook dan zal de prikkkel overdracht niet vlekkeloos verlopen en zullen er onjuiste signalen doorgegeven worden zodat de organen,spieren en weefsels van het lichaam op een negatieve manier beïnvloed worden, wat gevolgen heeft voor het functioneren van het lichaam en het zelfherstellend vermogen.
Het gaat hierover de verbinding tussen je hart, je hersenen en de rest van je lichaam.

Opdrachten vanuit het hart en de hersenen moeten op de juiste plek uitgevoerd worden,dit gebeurt allemaal in het zenuwstelsel via prikkeloverdracht.

Je lichaamstemperatuur is bijvoorbeeld te laag als gevolg van stress, je bent continu op je hoede en je hebt al je antennes uit staan, ontspanning is niet meer mogelijk. Dit zijn tekens dat het lichaam en het zenuwstelsel overbelast zijn geraakt, waardoor er een verstoord patroon ontwikkeld wordt zowel geestelijk als lichamelijk

Drainage

Het lichaam dient zich regelmatig te reinigen van geestelijke en lichamelijke balast.

We worden in ons dagelijks leven overspoeld met een enorme hoeveelheid aan informatie, en prikkels. Vaak is dit meer dan ons lichaamssysteem verdragen kan. Dit kan leiden tot stressverschijnselen. Maar ook interne stress kan dit proces versterken, we dragen patronen met ons mee die niet van ons zijn, deze zijn van generatie op generatie aan ons doorgegeven, wij zijn zo loyaal geweest op deze taak op ons te nemen. Dit zijn vormen van toxische belasting. Het is zaak deze spanning en vervuiling uit ons systeem af te voeren. Dmv van verschillende technieken kunnen we ons ontdoen van deze belastingen.

De geestelijke verontreiniging speelt een grote rol op mentaal-, emotioneel- en fysiek niveau. Als de cliënt niet in staat is om zich goed te kunnen uiten en het verwerken van emoties en gevoelens, uit zich dat uiteindelijk in het fysieke lichaam (psycho-fysieke driehoek). Verder kan slechte voeding en weinig beweging het lichaam verontreinigen wat zich uiteindelijk ook in het fysieke lichaam uit, in ziek zijn waardoor er een geestelijk niet welbevinden wordt gecreëerd.

Behandelvormen:

Lichamelijk: Orthomoleculaire therapie, voedingstherapie. Fyto- en Gemmotherapie Reflexelogie
Geestelijk: Systemische therapie, kunstzinnig coachen, leren omgaan met emotie

Voeding/Vitaminen

De energie die vrijkomt door verteren van ons voedsel is om ons lichaam en geest te laten functioneren. Geven wij onszelf de tijd om onze voeding te verteren…

Goede voeding zorgt voor een goed evenwicht zowel geestelijk als lichamelijk.
Wat wordt er op genomen en wat niet.
Waar we ons mee voeden wordt bepaald door ons energie niveau, zowel lichamelijk als geestelijk. Waarmee voeden we onszelf? 

Geestelijk voeden we ons met gedachten, overtuigingen, bezigheden, uitdagingen en verwachtingen. Wanneer deze negatief zijn werken ze belemmerend. Bewustwording van het gedrag en denkpatroon is van groot belang. 

Lichamelijk voeden we ons met voeding. Vitaliteit valt of staat met het vermogen van het lichaam om de juiste voedingsstoffen op te kunnen nemen.

Behandelvormen:

Lichamelijk: Orthomoleculaire therapie, voedingstherapie. Fyto- en Gemmotherapie Reflexelogie
Geestelijk: Systemische therapie, kunstzinnig coachen, leren omgaan met emoties

Psyche

Hoofd hart handen-denken voelen en doen.
Veel van onze gedachte patronen en ook de daaruit voortkomende gedragspatronen zijn geestelijk en/of lichamelijk belastend. Ze zijn vaak in het verleden ontstaan door bijvoorbeeld de opvoeding en de opgebouwde (negatieve) levenservaringen. Helaas lijken bepaalde levenspatronen herhalend op te treden doordat er (on)bewust een tekort aan bewustwording en inzicht is. Dit inzicht ligt in het heden maar ook in ons systeem van herkomst. Wij gaan op zoek naar de oorzaak van deze uit balans brengende patronen en maken u er opnieuw bewust van. Door nieuwe inzichten bent u in staat verandering aan te brengen en weer in uw eigen kracht te staan.

Hoofd staat voor kennis, inzicht, begrip, betekenis, bewustwording, reflecteren.
Hart staat voor betrokkenheid, passie, motivatie, bezieling, beleving, enthousiasme, kiezen, willen, vertrouwen, volharden.
Handen staat voor toepassen, uitvoeren, concreet maken, aan de slag gaan, in de praktijk brengen, oefenen, doen.

Bewust worden van geest en lichaam waardoor herhalende levenspatronen kunnen worden doorbroken.

Zorgtraject: “Als stress ziek makend wordt”