jolanda-hooggevoelig-natuurgeneeskundig-praktijk-udenMijn interesse in natuurlijke geneeswijze is er altijd al geweest, als meisje van 15 jaar is die weg begonnen. Zelf heb ik veel last ondervonden van allergieen , exceem, longklachten, angsten, depressie , oververmoeidheid. Waar ik de meeste baat bij had was de natuurlijke weg om weer gezond te worden, zowel lichamelijk als geestelijk. Ik heb mijn angsten, depressies en stemmingswisselingen weten te overwinnen.Ook was het voor mij een soort van thuis komen toen ik er achter kwam dat hoogsensitiviteit bestond en wat dit betekende. Daardoor vielen er een heleboel puzzelstukjes op z’n plek. Mijn loopbaan is begonnen als kunstenaar en ik merkte dat de kunst “het in beeld brengen van mijn innerlijke belevingswereld wereld” mij veel over mezelf heeft geleerd. ik heb mijn angsten en depressies overwonnen. En ben me gaan specialiseren in de psyche van de hooggevoelige persoonlijkheid

Deze kennis en ervaring wilde ik graag overbrengen en vormde daaruit mijn eigen methode om mensen  te begeleiden in hun groei en ontwikkeling. Daarnaast ben ik me gaan verdiepen in natuurgeneeskundige studies om psychische-en fysieke problematieken  te behandelen. De weg van studies heeft 12 jaar geduurt en tegenwoordig gaat deze verdieping gewoon door maar dan in de vorm van bijscholing. Op deze manier kan ik mijn zorgvragers blijven begeleiden en ondersteunen zowel psychisch, emotioneel, mentaal, fysiek, sociaal en spiritueel.

Natuurlijke geneeswijze is  voor mij als een tweede natuur welke mij heeft ondersteund in het overwinnen van mijn angsten en depressies.

Ik richt me op zowel de psychische-en fysieke gezondheid van de mens. Zorg goed voor het huis waarin je woont, dit heeft onderhoudt nodig.  Ik vergelijk het ook wel eens om ons huis waarin we wonen en de auto waarin we rijden.  Ons huis houden we  ook regelmatig schoon en de auto waarin we rijden laten we ook checken om de zoveel tijd.
In mijn beleving is een ziekte een symptoom welke aan ons vraagt om naar onszelf te kijken en te  leren luisteren dan kunnen we  horen  wat we op te ruimen hebben en wat we nodig hebben.
Leer de taal van je eigen lichaam&psyche begrijpen, dan ben jezelf je best therapeut/ coach
Ik ben er graag voor jou.
Jolanda Kleiss