Nieuwe tijdskinderen

Nieuwe tijds kinderen zijn (over)gevoelige kinderen, hoogsentitieve kinderen. Zij voelen emoties en verdriet van anderen heel sterk.Vaak hebben deze kinderen een vorm van paranormale begaafdheid.Ook ADHD kinderen, met de vormen ADD en PDD-NOS, en Autistische kinderen vallen onder de Nieuwetijdskinderen, dit omdat hun problematiek in de meeste gevallen dezelfde achtergrond heeft: overgevoeligheid.

Overgevoeligheid kan zich op vele manieren uiten, zoals emotioneel, prikkelbaar of in de vorm van allergie of voedselintolerantie.

Deze kinderen willen graag zelf ervaren

Nieuwetijdskinderen zijn vaak kinderen die hun eigen kijk op dingen hebben, heel verrassend en opvallend creatief in het vinden van oplossingen. Maar ook zich zelf terug trekken en (faal)angstig reageren op hun omgeving. Zij willen graag zelf ervaren dat maakt ze bewust van wie ze zijn. Net of zij een extra dimensie hebben die anderen ontbreekt. Dit leidt vaak tot onbegrip, en norm afwijkend gedrag, zeker als hun handelen niet binnen de normale patronen valt, niet binnen de structuren van onze maatschappij.

Ik biedt je graag de gepaste begeleiding die je zoekt voor je kind.

In mijn praktijk werk ik veel met stress gerelateerde problemen, psychosomatische problemen en begeleid ik kinderen, jong-volwassenen en volwassenen in het leren omgaan met hun hooggevoeligheid.

  • Wat doet stress met je energie, je zenuwstelsel en de organen?
  • Wat gebeurt er als je te veel balast bent zowel geestelijk als lichamelijk?

Sommige kinderen geven blijk van paranormaal-spirituele kenmerken. Deze kenmerken zijn niet karakterestiek voor alle hooggevoelige kinderen, maar kunnen bij enkele van hen wel overduidelijk aanwezig zijn. Bron: lihsk