Therapie met paarden

Het mysterieuze van paarden vind ik dat ze altijd weer een manier weten te vinden om ons aan te zetten tot zelfreflectie. Waardoor we geïnspireerd worden om een innerlijke reis te maken naar onze verborgen kwaliteiten, welke ons kunnen voeden en verstevigen. Het paard representeert het onverwachte, de wijsheid, de intuïtie, creativiteit, het wonderlijke van de natuur. De natuur laat zich niet leiden, deze vindt zijn eigen weg.

Het verschil tussen therapie en coachen is dat coachen gaat over oplossingsgericht bezig zijn,hierbij komen vragen aan bod over persoonlijke groei en ontwikkeling , de bezoek frequentie is kort, en bij therapie gaan we samen op zoek naar de essentie van het uit balans zijn, wat jouw dagelijks leven beïnvloedt. De frequentie is langer. Je komt vaker terug. Als we deze hebben gevonden gaan we kijken of je deze essentie vanuit een andere mind-set kunt gaan benaderen zodat je een geheel andere kijk krijgt op jou en je leven om je heen.

Binnen elk therapie traject (individueel&groep) werk ik vanuit mijn professie als Para Medisch Natuurgeneeskundige met de 5 natuurprincipes: Energie, prikkeloverdracht, drainage, voeding en de psyche.

Door mijn opleidingen en ervaringen, heb ik een eigen manier van begeleiden gecreëerd waarbij de energie van het paard de balans van de mens harmoniseert. Samen met mijn kudde stimuleren en begeleiden we jou om je kwetsbaarheid te  hervinden en deze om te zetten in kwaliteiten en kracht. Je gaat jouw eigen oplossingen en antwoorden  vinden dmv ervaringsgericht leren.

Ervaringsgericht….

Woorden kunnen veel verbloemen en er worden ook veel dingen die van binnen spelen niet gehoord door jezelf. Door te doen leer je te luisteren naar jezelf en leer je vanuit de ervaring. Je leert over jezelf(en anderen) door o.a activiteiten met het paard uit te voeren. Na deze activiteit vindt er een reflectie moment plaats waarin ik je uitnodig om te kijken naar jouw gedachtes, aannames, gedrag, gevoelens en patronen.

paard is jouw reflectie partner waardoor er duidelijkheid komt in eigen gedrag, gevoelens, emoties en handelen.

Binnen de therapie met paarden begint het vaak om het balanceren van het zenuwstelsel en herstellen van het energie level. Zonder energie kun je namelijk geen processen aangaan. Je gaat de rust en stilte ervaren, vanuit deze rust kunnen er allerlei processen opgang gebracht worden, zowel mentaal, emotioneel en lichamelijk. We werken met systemische therapie, voice dialoog, cognitieve therapie, ademhaling en ontspanning en Creatieve verankeringen&Helend tekenen. Dit alles gaat om het helder krijgen van jouw innerlijke belevingen. Als je deze helder hebt dan kan er verandering plaats vinden.

De coach en therapie trajecten zijn ervaringsgericht en lichaams-georienteerd. Ze bestaan uit 3 niveau’s:

1.Trainen en communiceren vanuit vrijheid met het paard
Je leert de taal van het paard,hoe ze leven en hoe je samen kunt bewegen, hierdoor wordt je je bewust van je eigen gedrag, lichaamshouding en handelen. Je zult direct ervaren wat jouw effect op anderen is. Wat is jouw uitstraling. Ben jij  bijv. terughoudend of juist dominant? klopt je innerlijke waarneming met wat er om je heen gebeurt ?
2. In de spiegel kijken
Het paard spiegelt jouw innerlijke beleving. Dat kan een bewuste of een onbewuste beleving zijn. Ik help je om deze spiegel, wat het paard je laat zien, te vertalen.
3.Systemisch werk (o.a familie opstellingen)
Paarden leven in een systeem wat een kudde heet. Binnen deze kudde voelen zij feilloos aan wat wel en wat niet klopt. Deze kwaliteit bieden zij ons, als het gaat om de dynamiek duidelijk te krijgen welke in ons eigen systeem van herkomst speelt. Systemen als familie, school, sociale kringen, werk, maar ook het lichaam is een systeem.

Kijk voor meer info op www.equizenz.nl

Blogberichten

Bericht niet gevonden

Wilt u een afspraak maken? Vul dan het onderstaande formulier in.

  Uw naam *

  Uw e-mailadres *

  Uw adres *

  Postcode *

  Plaatsnaam *

  Land *

  Telefoonnummer

  Geboortedatum

  Klacht *

  Door het formulier in te vullen gaat u akkoord met het Privacy Statement van Natuurgeneeskundigpraktijk Jolanda Kleiss
  Ja, ik ga akkoord

  Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.