Bloesem therapie

|
|
Bloesem therapie

Waarom Bloesem remedies?

Als je emoties je even te veel zijn

Uitgangspunt volgens dr. bach is dat de werkelijke oorzaak van ziekte ligt in het gevoelsleven van de mens. Velen van ons hebben last van angst, boosheid, onzekerheid, eenzaamheid, enzovoort. We weten niet altijd raad met onze gevoelens en emoties en als dit lang aanhoudt, kunnen we er letterlijk ziek van worden en allerlei lichamelijke klachten krijgen.

Ieder ziekte symptoom, ofdat nu fysiek of psychisch is, heeft ons een specifieke boodschap te vertellen. Het gaat er volgens dr.Bach om deze boodschap te onderkennen, te aanvaarden en ten behoeve van onze verdere levensreis te benutten. Bij de toepassing van de Bach Bloesem Remedies gaan wij niet uit van de aard van de ziekte, maar we behandelen het hele individu.

De Bach Bloesem Remedies ondersteunen je bij het ervaren van emoties, waar je problemen door ondervindt. Je leert je emoties te accepteren en in positieve zin te benutten. Niet door onderdrukking, maar door versterking van de bijbehorende positieve eigenschap. Bijvoorbeeld als iemand bang is zal hij meer moed ontwikkelen, bij spanning meer ontspanning, enz. Door het herstellen van de harmonie in onszelf kan ook de harmonie in ons lichaam terugkeren. Zo wordt de balans tussen lichaam en geest hersteld.

Jij bent uniek, haal het beste uit jezelf met Bachbloesem.

Hoe werken Bloesem remedies?

De reguliere geneeskunde behandelt patiënten met geneesmiddelen die ziekte(symptomen) bestrijden of onderdrukken. Het lijden (Grieks: pathos) van het lichaam wordt bestreden met een stof die tegengesteld aan of in elk geval anders (Grieks: allos) is dan de ziekmakende stof. Vandaar allopathie, voortgekomen uit de oude kruidengeneeskunde en daarom ook wel traditioneel of orthodox (regulier)

De Bloesemtherapie, meer in het bijzonder de Bach-Bloesemtherapie – geïntroduceerd door de Engelse arts, chirurg, bacterioloog en homeopaat Edward Bach (1886-1936) – werkt principieel anders.
Bij de bereiding van bloesem extracten of bloesem remedies speelt niet een stoffelijke substantie een hoofdrol, maar worden de vier elementen waaruit alles in onze wereld is opgebouwd – aarde, water, licht en vuur – bij elkaar gebracht in de vrije natuur: de bloembladen van een bepaalde plant worden in een kom met bronwater gedaan en temidden van de planten waarvan de bloembladen zijn geplukt op de aarde gezet en enkele uren aan zon en licht blootgesteld.
Er vindt nu geen overdracht of verdunning van materie plaats, alleen van zuivere levensenergie.
Men zou kunnen zeggen: het energetische patroon van de plant, dat zijn hoogste en zuiverste vorm aanneemt in de bloem, deelt zich in het proces van zonnepotentiëring mee aan het medium water. Dit gepotentieerde water is de moedertinctuur (ter conservering wordt een gelijke hoeveelheid cognac toegevoegd).
De levenskracht (het energetisch patroon) van een bloesemremedie is niet onderhevig aan de wet van de polariteit en heeft dan ook maar één werking: het negatieve wordt niet verdreven, er is alleen de positieve, genezende werking.
Deze grijpt in op een bovenlichamelijk niveau, op de gemoedsgesteldheid van de mens, waar de eigenlijke oorzaak van veel ziekten ligt. Dr. Bach zei dan ook: behandel niet de ziekte, maar de mens, zijn innerlijk.

Blogberichten

Bach bloesem bij depressie

Bachbloesem bij depressie We gebruiken de omschrijving depressie wanneer iemand worstelt met een aanhoudende neerslachtige
Lees meer

Wilt u de kracht van bloesem therapie ervaren? Vul dan het onderstaande formulier in.

  Uw naam *

  Uw e-mailadres *

  Uw adres *

  Postcode *

  Plaatsnaam *

  Land *

  Telefoonnummer

  Geboortedatum

  Klacht *

  Door het formulier in te vullen gaat u akkoord met het Privacy Statement van Natuurgeneeskundigpraktijk Jolanda Kleiss
  Ja, ik ga akkoord

  Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.