Natuurgeneeswijze en orthomoleculaire geneeswijze

Voeding als medicijn

Binnen de PNI-therapie is het symptoom het startpunt van onze zoektocht waarbij het lichaam aangeeft “Ik ben uit balans”. We behandelen dus niet het symptoom maar kijken juist naar hoe we je lichaam en geest weer in balans krijgen.

Wist jij dat maar 2% van onze ziektes genetisch bepaald zijn en dat 98% van onze ziektes komt door leefstijl en hoe we omgaan met stress

Wat is orthomoleculaire therapie

PNI staat voor Psycho-Neuro-Immunologie therapie en is een geneeskunde die ervan uitgaat dat er binnen de mens een wisselwerking is tussen alle organen in het lichaam én tussen de psyche, het zenuwstelsel, het immuunsysteem en het hormoonsysteem.
Daarnaast gaat men uit van de wisselwerking tussen de mens en zijn omgeving.

We kijken samen naar:

  • Eetgedrag
  • Neurotransmitters
  • Sociale omstandigheden (gezin, familie, werk)
  • Leefstijl (stress, slaapritme, ontspanning)
  • Invloeden van buitenaf (bijv. gifstoffen, medicijngebruik)

Het is belangrijk dat er een balans is tussen de bovengenoemde aspecten. Is dit niet het geval, dan ontstaat er een disbalans en dat uit zich in verschillende vormen van Lichamelijk en psychisch ongemak.

Wat kun je verwachten

Binnen de PNI-therapie is het symptoom het startpunt van onze zoektocht waarbij het lichaam aangeeft “Ik ben uit balans”. We behandelen dus niet het symptoom maar kijken juist naar hoe we je lichaam en geest weer in balans krijgen.

Dat doen we door de oorzaken te verminderen of weg te nemen, zodat het zelf-genezend vermogen van het lichaam aangezet wordt tot een optimale en gezonde situatie.

Dat doen we met een behandeling bestaande uit:

  • Voedingsadvies (voeding als medicijn)
  • Leefstijlverandering
  • Beweeggedrag verbeteren
  • Gebruik van orthomoleculaire- en fytotherapeutische supplementen

Hierbij zijn vitamines, mineralen, aminozuren en de juiste vetzuren essentieel.

Het mooie van orthomoleculaire geneeskunde vind ik dat je werkt met stoffen/voedingsmiddelen die onze genen begrijpen. En welke het lichaam nodig heeft om zijn werk goed te kunnen doen. Zoals een auto benzine en olie nodig heeft om te kunnen rijden, zo heeft het menselijk lichaam vitaminen, mineralen, aminozuren en de juiste vetzuren nodig om te functioneren.

De orthomoleculaire middelen en andere natuurlijke geneeswijzen
Het lichaam is normaal goed in staat om lichamelijke processen zelf te reguleren. Maar er zijn altijd periodes in ons leven dat ons lichaam dat zelf niet meer kan en dan is het fijn om ons lichaam te ondersteunen met natuurlijke, lichaamseigen stoffen: stoffen die onze genen begrijpen. Dan zet ik ook wel fyto- en gemmotherapie in (gebaseerd op stoffen uit planten, wortels en knoppen). Echter blijft gezonde voeding zonder toevoegingen altijd de basis voor een gezond leven.

Plan jouw afspraak in

Je kunt hier jouw persoonlijke afspraak inplannen. Zien wij elkaar voor het eerst dan dien je als eerste een intake( deze vindt online plaats) in te plannen. Daarna heb je de mogelijkheid om te kiezen voor een vervolg consult of een online consult. Dit bespreken we tijdens de intake en is afhankelijk van het 1ste persoonlijke advies. Meestal spreken we elkaar na 1,5 a 2 maanden weer. Over het algemeen zijn  4 a 5 consulten voldoende.